Kalle Nilsson

Kalle heter jag. Jag gick och bar på en idé om en föreställning som alla kan förstå. Spelar ingen roll vilket språk du talar, var du kommer ifrån eller vart du är på väg.
Jag har arbetat som skådespelare sen jag gick ut scenskolan i Stockholm år 2000, när seklet var nytt. Jag har haft ett roligt jobb och mött fantastisk publik på teatern men jag har också längtat efter en annan typ av möten, mer direkt och kanske också med en publik vi inte ser så ofta i salongen. Jag vill att teater ska vara som när jag trollar. Och trollat har jag gjort sen jag var barn. En av mina morbröder visade ett trick och sen var jag fast. Jag läste allt jag kom över på biblioteket i Trelleborg och plågade ständigt min omgivning med nya trick. Som nittonåring reste jag jorden runt och upptäckte att trolleri öppnar dörrar, rent bokstavligt! Jag fick vänner överallt, människor öppnade sina hem och gav mig mat och husrum. Kommunikationen var omedelbar, den verkade gå rakt in i hjärtat. Längtan att ta in magin och trolleriet i mitt arbete som skådespelare växte sig starkare och jag fick en idé om en trollkarlsassistent som blir strandsatt. Trollkarlen dyker helt enkelt inte upp. Assistenten kan inte trolla men det visar sig, när han måste axla trollkarlens mantel att han kan nåt mycket bättre. Han är nämligen magisk på riktigt.
Under den s.k. flyktingkrisen år 2015 visste jag plötsligt precis vad jag ville göra. Min historia om den lille assistenten skulle spelas på minst fem språk samtidigt. Jag ville ut och spela för alla. Och det gjorde jag också. Jag gör nu föreställningen på inte mindre än sju språk om man inte räknar det mest universiella av dem alla. Trolleri! Ofta blir alla böcker om trolleri utlånade på biblioteket i de städer och byar där assistenten varit på besök. Det är ett väldigt fint betyg tycker jag.
Varmt Välkomna! Kalle